Endelig har Debian folk besluttet at komme med en tidsbaseret release politik end deres nuværende "når den er klar" politik. Det er et meget godt skridt at Debian-projektet er taget, og det vil give et kæmpe lettelsens suk til brugere og selskabsskat, der er helliget fans af Debian - ikke mere pro-lang forsinket ventetid for stabile udgivelser. Debian har været ganske berygtede i Linux community for deres udgivelser, men nogle gang jeg tror for en fordeling, som er bundsolid det være værd at vente især for server folk, der allerede har lange opgradering cykler.

Så lad os se, hvordan politikken fungerer ...

Går nu fremad i december hvert ulige år en fastfrysning vil forekomme, og det følgende forår (eller et sted i første halvdel af året efter) en stabil udgivelse vil ske. Dybest set betyder det, at hvert toårige vil vi have en stabil udgave af Debian. Yay!

Frys hvert ulige år (december) & en frigørelse efter forår

År

Debian 6.0 (squeeze) fryse Dec 2009
Debian 6.0 (squeeze) frigivelse Forår 2010
Debian 7.0 fryse Dec 2011
Debian 7.0 release Forår 2012

og så videre.

Teoretisk skulle Debian 6.0 ikke blive frigivet i foråret 2010, fordi Debian 5.0 Lenny blev udgivet i foråret 2009, så krænker det nye toårige fryse / release politik. Men for at indstille den nye tidsplan en undtagelse vil blive gjort i år, således at den nye politik kan følges fremover. Der er også en del snak om Debian springe den kommende Debian 6.0 squeeze frigivelse og straks gå til Debian 7.0, som ville betyde, at Debian-brugere måske nødt til at vente til 2012 for at få en ny stabil udgave. Vi vil se, hvordan det udfolder sig.

Være selskabelig, Del!