Endelig har Debian folk besluttet at komme op med en tidsbaseret release politik end deres nuværende "når den er klar" politik. Dette er et meget godt skridt at Debian-projektet er taget, og det vil give et kæmpe lettelsens suk til brugere og selskabsskat, der er hengivne fans af Debian - ikke mere pro-lang forsinket ventetid for stabile udgivelser. Debian har været ganske berygtet i Linux-fællesskabet for deres udgivelser, men nogle gang tror jeg for en fordeling, der er bundsolid det kunne være værd at vente, især for server folk, der allerede har lange opgradering cyklusser.

Så lad os se, hvordan politik fungerer ...

Går nu frem i december hvert ulige år en fastfrysning vil forekomme og det følgende forår (eller et sted i første halvdel af det følgende år) en stabil udgave vil ske. Dybest set betyder det, at hver to år vil vi have en stabil udgave af Debian. Yay!

Frys hvert ulige år (december) & en Release følgende forår

År

Debian 6.0 (squeeze) fryse Dec 2009
Debian 6.0 (squeeze) frigivelse Forår 2010
Debian 7.0 fryse Dec 2011
Debian 7.0 release Forår 2012

og så videre.

Teoretisk skulle Debian 6.0 ikke blive frigivet i foråret 2010, fordi Debian 5.0 Lenny blev udgivet i foråret 2009, så krænker det nye toårige fryse / release politik. Men for at indstille den nye tidsplan en undtagelse vil blive gjort i år, så den nye politik kan følges fremadrettet. Der er også en del snak om Debian springe den kommende Debian 6.0 squeeze frigivelse og straks gå til Debian 7.0, som ville betyde, at brugere af Debian måske nødt til at vente til 2012 for at få en ny stabil udgave. Vi vil se, hvordan det udfolder sig.

Være selskabelig, Del!