Velkommen til del 3 af Linux Remote Desktop Series. jeg stærkt anbefale, at du ser de grundlæggende antagelser og baggrund , før du læser dette yderligere.

Hvad vi vil lære: Hidtil har vi lært at gøre remote desktop med "Desktop Sharing", dvs den person, der forbinder eksternt deler det samme skrivebord skærmen med den person, der sidder på selve maskinen. Denne metode er ikke meget praktisk i tilfælde, hvor du har brug for at have flere brugere logning fjernadgang til Linux host / server på samme tid. Windows svarer til denne metode kaldes "Terminal Server". Heldigvis er det meget nemt i Linux for at opnå den samme funktionalitet, og det er det, vi skal lære i denne del.

Her vil vi opnå dette ved hjælp af XDMCP protokollen. Selv om folk siger, at XDMCP HOWTO er temmelig let at følge, men jeg fik personligt tabt efter at have læst nogle sider og dermed besluttede jeg at skrive denne blog-indlæg. Der er andre metoder / protokol til at opnå dette, men jeg vil bruge XDMCP for nu.

Trin 1: Aktiver XDMCP

Gør følgende på din maskine 1 - fjernbetjeningen Linux maskine, som du gerne vil logge på via fjernadgang. Jeg vil vise dig, hvordan du gør dette med GDM. Fra GDM login skærmen, klik på "Handlinger" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Klik nu på "Sæt login manager" og derefter klik på "OK" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Gå nu til "Remote" fanen og klik på drop-down menuen og vælg "Samme som Local" valgmulighed som denne:

Configure XDMCP

Klik på "Luk" og du vil se din almindelige GDM login skærmen.

Trin 2: Kontroller XDMCP Lad os tjekke hvis XDMCP protokollen virkelig er aktiveret eller ej. Først logge ind på din maskine 1 og give følgende kommando:

netstat -a | grep xdmcp

og du bør se noget som dette:

udp6 0 0 [::]:xdmcp [::]:*

Ovenstående output betyder, at XDMCP er aktiveret med succes på din Linux ekstern server (Maskinen 1).

Trin 3: Opret forbindelse fra Windows-maskine

Nu har vi konfigurere vores Linux eksterne maskine til at acceptere indgående forbindelse fra forskellige klienter. Nu er der masser af X-server-klienter til Windows XP, som kan forbinde til en ekstern Linux vært (Maskinen 1). Min favorit er Xming . Du kan downloade Windows eksekverbare setup fil fra her .

Efter installation Xming, klik på ikonet XLaunch på skrivebordet og vælg "Et vindue" og Skærm nummer "0" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik "Næste" og vælg "Åbn session via XDMCP" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik på "Næste" og indtaste IP-adressen på din Linux fjernbetjening Host (Maskinen 1) i "Tilslut til vært" input boksen som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik "Næste" og klik "Næste" igen for at få følgende skærmbillede:

Configure Xming

Nu på dette tidspunkt, kan du klikke på "Save Configuration", og det vil bede dig om et filnavn. Så næste gang, når du ønsker at oprette forbindelse til din maskine 1, du skal bare klikke på den fil, som den er oprettet med det filnavn, du har opgivet, og du vil ikke have at gøre ovenstående trin, hver gang du har brug for at oprette forbindelse. Under alle omstændigheder, skal du klikke på "Finish" og du bør være i stand til at kunne se en GDM login skærmen på din maskine 1 som dette:

Xming Remote Login

Ja tro det eller ej, er vi færdige her. Nu kan du logge ind på din maskine 1 fra din Windows XP (Machine 2) ved hjælp af enhver brugernavn / password, som kommer ud på din maskine 1.. Som du måske har bemærket den forskel, at vi i denne metode faktisk nødt til at levere et brugernavn / kodeord for at logge i mens der i de tidligere metoder, vi bare bruge til at forbinde til skrivebordet på maskinen 1 og vi bruger til at se hvad der var faktisk der på den fysiske konsol / skærm af maskinen 1.

Antag desuden, din ven, som også har en login-konto på maskinen 1 ønsker at forbinde til den fra hans / hendes Windows XP-maskine ved hjælp Xming. Ingen problemer, kan han / hun nøjagtig følge de samme trin som nævnt i trin 3, og han / hun vil også være i stand til at oprette fjernforbindelse samtidig sammen med dig.

Desuden formoder administratoren af maskinen 1 (root bruger) er også sidder fysisk på maskinen 1 og laver nogle administrative opgaver. Gæt hvad, han / hun kan fortsætte med at gøre arbejdet, mens du og din ven logger ind og ud af maskinen 1 fra din Windows XP-maskine.

Nu kan du vise dine Linux sysadmin færdigheder til dine venner!

Glad XDMCP'ing!

I vores næste del vil vi se, hvordan du tilslutter fra en anden Linux-maskine ved hjælp af XDMCP i stedet for Windows XP-maskine.

Del 4: Tilslut til remote Linux server med XDMCP protokol fra en anden Linux-maskine

Være selskabelig, Del!