Velkommen til del 3 af Linux Remote Desktop Series. jeg anbefaler stærkt, at du se de grundlæggende antagelser og forudsætninger , før du læser dette yderligere.

Hvad vi vil lære: Hidtil har vi lært, hvordan man gør remote desktop med "Desktop Sharing", dvs den person, der forbinder eksternt deler det samme skrivebord skærmen med den person, der sidder på selve maskinen. Denne metode er ikke meget praktisk i tilfælde, hvor du nødt til at have flere brugere logning fjernadgang til Linux vært / server på samme tid. Windows svarer til denne metode kaldes "Terminal Server". Heldigvis er det meget nemt i Linux til at opnå den samme funktionalitet, og det er det, vi skal lære i denne del.

Her vil vi opnå dette ved hjælp af XDMCP protokollen. Selv om folk siger, at XDMCP HOWTO er temmelig let at følge, men jeg personligt vild efter at have læst nogle sider og dermed besluttede jeg at skrive denne blog-indlæg. Der er andre metoder / protokol til at opnå dette, men jeg vil bruge XDMCP for nu.

Trin 1: Aktiver XDMCP

Gør følgende på din maskine 1 - fjernbetjeningen Linux maskine, som du gerne vil logge på via fjernadgang. Jeg vil vise dig, hvordan du gør dette med GDM. Fra GDM login-skærmen, skal du klikke på "Handlinger" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Klik nu på "Sæt login-manager" og derefter klik på "OK" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Gå nu til "Remote" fanen og klik på drop-down menuen og vælge "Samme som Local" valgmulighed som dette:

Configure XDMCP

Klik på "Luk" og du vil se din almindelige GDM login-skærm.

Trin 2: Kontroller XDMCP Lad os tjekke hvis XDMCP protokollen virkelig er aktiveret eller ej. Først logge ind på din maskine 1 og giver følgende kommando:

netstat -a | grep xdmcp

og du bør se noget som dette:

udp6 0 0 [::]:xdmcp [::]:*

Ovenstående produktion betyder, at XDMCP er aktiveret med succes på din Linux ekstern server (Maskinen 1).

Trin 3: Opret forbindelse fra Windows-maskine

Nu har vi konfigurere vores Linux eksterne maskine til at acceptere indgående forbindelse fra forskellige kunder. Nu er der masser af X-server-klienter til Windows XP, der kan forbinde til en ekstern Linux-vært (Maskinen 1). Min favorit er Xming . Du kan hente Windows eksekverbare installationsfil fra her .

Efter installation Xming, klik på ikonet XLaunch på skrivebordet og vælg "Et vindue" og skærm nummer "0" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik "Næste" og vælg "Åbn session via XDMCP" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik "Næste" og indtast IP-adressen på din Linux fjernbetjening Host (Maskinen 1) i "Tilslut til vært" input boksen som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik "Næste" og klik "Næste" igen for at få følgende skærmbillede:

Configure Xming

Nu på dette tidspunkt, kan du klikke på "Save Configuration" og det vil bede dig om et filnavn. Så næste gang, når du ønsker at oprette forbindelse til din maskine 1, du bare nødt til at klikke på den fil, som den er oprettet med det filnavn, du har givet, og du vil ikke nødt til at gøre ovenstående trin, hver gang du har brug for at oprette forbindelse. Under alle omstændigheder, skal du klikke på "Afslut", og du bør være i stand kunne se en GDM login-skærmen på din maskine 1 som dette:

Xming Remote Login

Ja tro det eller ej, er vi færdige her. Nu kan du logge ind på din maskine 1 fra din Windows XP (Maskine 2) ved hjælp af enhver brugernavn / password, som kommer ud på din maskine. 1 Som du måske har bemærket den forskel, at i denne metode, vi faktisk nødt til at levere et brugernavn / kodeord for at logge i mens der i de tidligere metoder, vi bare bruge til at forbinde til skrivebordet af maskinen 1 og vi bruger til at se, hvad der var faktisk der på den fysiske konsol / skærm af maskinen 1.

Desuden formoder, din ven, som også har et login konto på maskinen 1 ønsker at oprette forbindelse til det fra hans / hendes Windows XP-maskine ved hjælp Xming. Ingen problemer, han / hun kan præcist følge de samme trin som nævnt i trin 3, og han / hun vil også være i stand til at oprette fjernforbindelse samtidigt sammen med dig.

Desuden formoder administratoren af maskinen 1 (root-bruger) er også sidder fysisk på maskinen 1 og laver nogle administrative opgaver. Gæt hvad, han / hun kan fortsætte med at gøre arbejdet, mens du og din ven logge ind og ud af maskinen 1 fra din Windows XP-maskine.

Nu kan du vise dine Linux sysadmin færdigheder til dine venner!

Glad XDMCP'ing!

I vores næste del vil vi se, hvordan du opretter forbindelse fra en anden Linux-maskine ved hjælp af XDMCP stedet for Windows XP-maskine.

Del 4: Tilslutning til ekstern Linux server med XDMCP protokollen fra en anden Linux-maskine

Være selskabelig, Del!