Velkommen til del 3 i Linux Remote Desktop Series. Jeg kan varmt anbefale, at du ser de grundlæggende antagelser og forudsætninger , før du læser dette yderligere.

Hvad vi vil lære: Indtil videre har vi lært at gøre remote desktop med "Desktop Sharing", dvs. den person, der forbinder eksternt deler den samme desktop skærmen med den person, der sidder på selve maskinen. Denne metode er ikke meget praktisk, hvis du har brug for at have flere brugere logge på afstand til Linux host / server på samme tid. Windows svarer til denne metode kaldes "Terminal Server". Heldigvis er det meget let i Linux for at opnå den samme funktionalitet og det er det, vi skal lære i denne del.

Her vil vi opnå dette ved at bruge XDMCP -protokollen. Selvom folk siger, at XDMCP HOWTO er temmelig let at følge, men jeg personligt fik tabt efter at have læst nogle få sider og derfor besluttede jeg at skrive dette blog-indlæg. Der er andre metoder / protokol til at opnå dette, men jeg vil bruge XDMCP for nu.

Trin 1: Aktiver XDMCP

Gør følgende på din maskine 1 - den fjerne Linux maskine, som du gerne vil logge ind på afstand. Jeg vil vise dig, hvordan du gør dette med GDM. Fra GDM login-skærmen, skal du klikke på "Handlinger" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Klik nu på "Sæt login manager" og derefter hit "OK" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Gå nu til "Remote" fanen og klik på drop-down menuen og vælg "Samme som Local" valgmulighed som denne:

Configure XDMCP

Klik på "Luk" og du vil se din almindelige GDM login-skærm.

Trin 2: Kontroller XDMCP Lad os tjekke hvis XDMCP protokollen virkelig er aktiveret eller ej. Først logge ind på din maskine 1 og giver følgende kommando:

netstat -a | grep xdmcp

og du bør se noget som dette:

udp6 0 0 [::]:xdmcp [::]:*

Ovenstående output betyder, at XDMCP er aktiveret med succes på din Linux fjernbetjening Server (Maskinen 1).

Trin 3: Opret forbindelse fra Windows-maskine

Nu har vi konfigurere vores Linux eksterne maskine til at acceptere indgående forbindelse fra forskellige klienter. Nu er der masser af X-server-klienter til Windows XP, der kan oprette forbindelse til en ekstern Linux host (Maskinen 1). Min favorit er Xming . Du kan hente Windows eksekverbare setup fil fra her .

Efter installation Xming, klik på ikonet XLaunch på skrivebordet og vælg "One vindue" og Display nummer "0" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik på "Næste" og vælg "Åbn session via XDMCP" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik på "Næste", og indtast IP-adressen på din Linux Ekstern vært (Maskinen 1) i "Opret forbindelse til at være vært" input boksen som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik på "Næste" og klik "Næste" igen for at få følgende skærmbillede:

Configure Xming

Nu på dette tidspunkt kan du klikke på "Save Configuration" og det vil bede dig om et filnavn. Så næste gang, når du vil oprette forbindelse til din maskine 1, du bare nødt til at klikke på den fil, det er oprettet med det filnavn, du har angivet, og du vil ikke nødt til at gøre ovenstående trin, hver gang du har brug for at oprette forbindelse. Under alle omstændigheder skal du klikke på "Finish", og du bør være i stand kunne se en GDM login skærmen på din maskine 1 ud:

Xming Remote Login

Ja tro det eller ej, er vi gjort her. Nu kan du logge ind på din maskine 1 fra din Windows XP (Machine 2) ved hjælp af enhver brugernavn / adgangskode, der kommer ud på din maskine 1.. Som du måske har bemærket den forskel, at i denne metode, vi faktisk har brug for at angive et brugernavn / password til at logge i mens det i de tidligere metoder, vi bare bruge til at oprette forbindelse til skrivebordet af maskinen 1 og vi bruger til at se, hvad var faktisk der på den fysiske konsol / skærm af maskinen 1.

Desuden formoder, din ven, som også har et login konto på maskinen 1 ønsker at oprette forbindelse til den fra hans / hendes Windows XP maskine ved hjælp Xming. Ingen problemer, han / hun kan nøjagtig følge de samme trin som nævnt i trin 3, og han / hun vil også kunne oprette fjernforbindelse samtidig sammen med dig.

Desuden formoder administratoren af maskinen 1 (root bruger) er også sidder fysisk på maskinen 1 og laver nogle administrative opgaver. Gæt hvad, han / hun kan fortsætte med at gøre arbejdet, mens du og din ven logge ind og ud af maskinen 1 fra din Windows XP-maskine.

Nu kan du vise dine Linux sysadmin færdigheder til dine venner!

Glad XDMCP'ing!

I vores næste del , vil vi se, hvordan du tilslutter fra en anden Linux-maskine ved hjælp XDMCP i stedet for Windows XP-maskine.

Del 4: Tilslutning til ekstern Linux server med XDMCP-protokollen fra en anden Linux-maskine

Være selskabelig, Del!