Velkommen til del 3 af Linux Remote Desktop Series. Jeg anbefaler stærkt, at du kan se de grundlæggende antagelser og forudsætninger , før du læser dette yderligere.

Hvad vi vil lære: Hidtil har vi lært at gøre remote desktop med "Desktop Sharing", dvs. den person, der forbinder eksternt deler den samme desktop skærmen med den person, der sidder på selve maskinen. Denne metode er ikke meget praktisk i tilfælde, hvor du nødt til at have flere brugere logging fjernforbindelse til Linux host / server på samme tid. Windows svarer til denne metode kaldes "Terminal Server". Heldigvis er det meget nemt i Linux for at opnå den samme funktionalitet, og dette er, hvad vi skal lære i denne del.

Her vil vi opnå dette ved at bruge XDMCP protokollen. Selv om folk siger, at XDMCP HOWTO er temmelig let at følge, men jeg personligt fik tabt efter at have læst nogle få sider og derfor besluttede jeg at skrive dette blogindlæg. Der er andre metoder / protokol til at opnå dette, men jeg vil bruge XDMCP for nu.

Trin 1: Aktiver XDMCP

Gør følgende på din maskine 1 - fjernbetjeningen Linux maskine, som du gerne vil logge ind via fjernadgang. Jeg vil vise dig, hvordan du gør dette med GDM. Fra GDM login-skærmen, skal du klikke på "Handlinger" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Klik nu på "Sæt login manager" og derefter hit "OK" for at få følgende skærmbillede:

Enable XDMCP

Gå nu til "Remote" fanen og klik på drop-down menuen og vælge "Samme som Local" valgmulighed ligesom dette:

Configure XDMCP

Klik på "Luk" og du vil se din almindelige GDM login-skærm.

Trin 2: Kontroller XDMCP Lad os tjekke hvis XDMCP protokollen virkelig er aktiveret eller ej. Først logge ind på din maskine 1 og give følgende kommando:

netstat -a | grep xdmcp

og du bør se noget som dette:

udp6 0 0 [::]:xdmcp [::]:*

Ovenstående output betyder, at XDMCP er aktiveret med succes på din Linux fjernserver (Maskinen 1).

Trin 3: Tilslut fra Windows-maskine

Nu har vi konfigurere vores Linux eksterne maskine til at acceptere indgående forbindelse fra forskellige klienter. Nu er der masser af X-server-klienter til Windows XP, der kan forbinde til en fjern Linux host (Maskinen 1). Min favorit er Xming . Du kan hente Windows eksekverbare installationsfil fra her .

Efter installation Xming, klikke på ikonet XLaunch på skrivebordet og vælg "One vindue" og Display nummer "0" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik "Næste" og vælg "Åbn session via XDMCP" som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik på "Næste", og indtast IP-adressen på din Linux fjernvært (Maskinen 1) i "Tilslut til vært" input boksen som vist nedenfor:

Configure Xming

Klik på "Næste" og klik "Næste" igen for at få følgende skærmbillede:

Configure Xming

Nu på dette tidspunkt kan du klikke på "Save Configuration" og det vil bede dig om et filnavn. Så næste gang, når du ønsker at oprette forbindelse til din maskine 1, du bare nødt til at klikke på den fil, det er oprettet med det filnavn, du har givet, og du vil ikke nødt til at gøre ovenstående trin, hver gang du har brug for at oprette forbindelse. Under alle omstændigheder, skal du klikke på "Finish", og du bør være i stand kunne se en GDM login-skærm på din maskine 1 som dette:

Xming Remote Login

Ja, tro det eller ej, er vi gjort her. Nu kan du logge ind på din maskine 1 fra din Windows XP (Machine 2) ved hjælp af enhver brugernavn / password, som kommer ud på din maskine 1. Som du måske har bemærket den forskel, at i denne metode vi faktisk nødt til at levere et brugernavn / password til at logge i mens i de foregående metoder, vi bare bruge til at forbinde til skrivebordet af maskinen 1, og vi bruger til at se hvad der var faktisk der på den fysiske konsol / skærm af maskinen 1.

Desuden formoder, din ven, som også har et login konto på maskinen 1 ønsker at oprette forbindelse til det fra hans / hendes Windows XP maskine ved hjælp Xming. Ingen problemer, han / hun kan nøjagtigt følge de samme trin som nævnt i trin 3, og han / hun vil også være i stand til at oprette fjernforbindelse samtidig sammen med dig.

Desuden formoder administratoren af maskinen 1 (root-bruger) er også sidder fysisk på maskinen 1 og laver nogle administrative opgaver. Gæt hvad, han / hun kan fortsætte med at gøre arbejdet, mens du og din ven logge ind og ud af maskinen 1 fra din Windows XP-maskine.

Nu kan du vise dine Linux sysadmin færdigheder til dine venner!

Glad XDMCP'ing!

I vores næste del vil vi se, hvordan du opretter forbindelse fra en anden Linux-maskine ved hjælp af XDMCP stedet for Windows XP-maskine.

Del 4: Tilslutning til ekstern Linux server med XDMCP-protokollen fra en anden Linux-maskine

Være selskabelig, Del!