Formål: At tælle det samlede antal pakker i Debian-distributionen.

Jeg har læst på mange hjemmesider, som Debian har de mest antallet af pakker end nogen anden Linux-distribution derude. Også som pr Debian , er der 18000+ pakker i Debian. Dette fik mig nysgerrig, og jeg besluttede at forespørge det samlede antal pakker, der i øjeblikket faktisk er i Debian. De 18k + skøn er mere end et år gamle, og derfor tror jeg, det er ikke meget præcis. Ved at gøre nogle forskning fandt jeg, at der ikke er direkte måde, hvorpå du kan søge i antallet af pakker i real-tid. Derfor måtte jeg stole på de komprimerede tekstfiler på Debians pakke hjemmeside.

Jeg besluttede at kontrollere antallet af pakker, der er der i den nuværende stabile (etch), afprøvning (Lenny) og ustabil (Sid) filial og yderligere bryde tallene ind i main, contrib og ikke-frie sektioner. Her er nogle statistikker, og hvis du er en Debian fan så vil du nyde dette.

Debian stable (etch)

Kolli i alt: 23.143

Break-up af pakker sektion-wise:

Hoved: 22488

Contrib: 333

Ikke-fri: 322

Debian testing (lenny)

Kolli i alt: 28.278

Break-up af pakker sektion-wise:

Hoved: 27534

Contrib: 364

Ikke-fri: 380

Debian unstable (sid)

Kolli i alt: 30.448

Break-up af pakker sektion-wise:

Hoved: 29632

Contrib: 349

Ikke-fri: 467

Jeg må sige, at de ovennævnte tal er temmelig imponerende. Faktisk Debian er en meget konservativ distribution (og jeg kan lide det), og det har derfor kun nævnt 18000+ pakker i modsætning til 23000+. "Under løfte, Over levere". Jeg tror ikke, der er nogen anden fordeling, der kommer nogen hvor tæt på Debian i form af pakker, som det har at tilbyde.

Jeg har skrevet en lille shell script, som dybest set spytter ud af tallene. Jeg har stadig brug for at gøre nogle touch ups og så vil jeg sende scriptet på nettet. Dog kan jeg være lidt i min optælling på grund af formatering af emner (af den downloadede tekstfil) og fejl i kommando. Bare i tilfælde, hvis du får nysgerrig for og forsøge at gøre det selv, og hvis tallene ikke passer så lad mig det vide. Jeg vil rette mig selv.

Som sædvanlig, kan du efterlade en kommentar / feedback, hvis du har nogen. Kommentarer opfordrer bloggere til at skrive mere og holde humøret højt.

Også glem ikke at vurdere dette indlæg nedenfor.

Download den nyeste demo af testking 640-822 spørgsmål og testking 640-816 praksis eksamen for at forberede og videregive real eksamen til tiden. Bliv IT-ekspert med testking 70-649 prep kursus.

Være selskabelig, Del!