Formål: At tælle det samlede antal pakker i Debian-distributionen.

Jeg har læst på mange websteder, der Debian har de mest antallet af pakker end nogen anden Linux-distribution derude. Også som pr Debian , er der 18000+ pakker i Debian. Dette fik mig nysgerrig og jeg besluttede at forespørge samlede antal kolli, der i øjeblikket faktisk er der i Debian. De 18k + skøn er mere end et år gamle, og derfor tror jeg, det er ikke meget præcis. Efter gør nogle forskning fandt jeg, at der ikke er direkte måde, hvorpå du kan søge i antallet af pakker i real-tid. Derfor måtte jeg stole på de komprimerede tekstfiler på Debians pakke hjemmeside.

Jeg besluttede at kontrollere antallet af pakker, der er der i nuværende stabile (etch), afprøvning (Lenny) og ustabil (Sid) gren og yderligere bryde tallene i main, contrib og ikke-frie sektioner. Her er nogle statistikker, og hvis du er en Debian fan så vil du nyde dette.

Debian Stable (etch)

Total pakker: 23143

Break-up pakker sektion-wise:

Main: 22488

Contrib: 333

Ikke-fri: 322

Debian Testing (Lenny)

Total pakker: 28278

Break-up pakker sektion-wise:

Main: 27534

Contrib: 364

Ikke-fri: 380

Debian Ustabil (Sid)

Total pakker: 30448

Break-up pakker sektion-wise:

Main: 29632

Contrib: 349

Ikke-fri: 467

Jeg må sige, at de ovennævnte tal er temmelig imponerende. Faktisk Debian er en meget konservativ distribution (og jeg kan lide det), og det har derfor kun nævnes 18000+ pakker i modsætning til 23000+. "Under løfte, Over levere". Jeg tror ikke, der er nogen anden fordeling, der kommer nogen hvor tæt på Debian i form af pakker, som det har at tilbyde.

Jeg har skrevet en lille shell script, der dybest set spytter ud af tallene. Jeg har stadig brug for at gøre nogle touch ups og så vil jeg sende scriptet på nettet. Dog kan jeg være lidt i min optælling på grund af formatering spørgsmål (af den downloadede tekstfil) og fejl i kommando. Bare i tilfælde, hvis du får nysgerrig for og forsøge at gøre dette selv, og hvis tallene ikke passer så lad mig det vide. Jeg vil rette mig selv.

Som sædvanlig, kan du efterlade en kommentar / feedback hvis du har nogen. Kommentarer opfordrer bloggere for at skrive mere og holde deres humør højt.

Også glem ikke at klassificere dette indlæg nedenfor.

Download den nyeste demo af testking 640-822 spørgsmål og testking 640-816 praksis eksamen for at forberede og videregive real eksamen rettidigt. Bliv IT-ekspert med testking 70-649 prep kursus.

Være selskabelig, Del!